Michele Reverdito

Michele Reverdito

Reverditos gård ligger i den lilla byn Rivalta strax utanför La Morra i Barolo. Micheles pappa födde upp kalvar, producerade spannmål, frukt och även vindruvor. Druvorna sålde han under många år vidare till en av de större kommersiella vinindustrierna.

Michele, som är vinmakare och oenolog utbildad i Alba, och hans syster Sabina insåg att deras mark hade förutsättningar för riktigt bra vin. Passionen för vin gjorde att de bestämde sig för att börja producera eget vin, så år 2000 gjorde de sin första årgång.

Pappa ställde sig mycket skeptisk till hela projektet och rullade med ögonen när vinterminologin blev för högtravande. Numer är han en given entusiast vid alla vinprovningar.

Reverditos viner inkluderar, Verduno Pelaverga, Dolcetto, Barbera, Langhe Nebbiolo, och Barolo. Efter senaste vingårdstillskottet under 2006 består Reverditos vingårdar av 20Ha ur vilka han producerar 60 000 härliga flaskor.

Alla viner visar på den hänförande frukt som karaktäriserar viner från La Morra. Det är svårt att hitta bättre exempel på viner som så tydlig beskriver dessa traditionella druvtyper på ett tillgängligt sätt i en modern stil.