Reverditos gård ligger i den lilla byn Rivalta strax utanför La Morra i Barolo. Micheles pappa födde upp kalvar, producerade spannmål, frukt och även vindruvor. Druvorna sålde han under många år vidare till en av de större kommersiella vinindustrierna.

Michele, som är vinmakare och oenolog utbildad i Alba, och hans syster Sabina insåg att deras mark hade förutsättningar för riktigt bra vin. Passionen för vin gjorde att de bestämde sig för att börja producera eget vin.

År 2000 gjorde de sin första årgång.

Pappa, Silvano, ställde sig mycket skeptisk till hela projektet och rullade med ögonen när vinterminologin blev för högtravande. Numer är han en given entusiast vid alla vinprovningar.

Reverditos viner inkluderar, Verduno Pelaverga, Dolcetto, Barbera, Langhe Nebbiolo, och Barolo. Efter senaste vingårdstillskottet under 2006 består Reverditos vingårdar av 20Ha ur vilka han producerar 60 000 härliga flaskor.

Alla viner visar på den hänförande frukt som karaktäriserar viner från La Morra. Det är svårt att hitta bättre exempel på viner som så tydlig beskriver dessa traditionella druvtyper på ett tillgängligt sätt i en modern stil.

 

VERDUNO PELAVERGA


Vinet: Verduno Pelaverga är en ovanlig druva som växer i huvudsak i nordvästa Piemonte. Den har mörkt skal men ger förhållandevis ljusa viner med härlig doft av jordgubbar.
I Michele Reverditos Verduno Pelaverga finner man även lite jordiga och stalliga inslag som samsas med de spännade friska och bäriga tonerna.
Ett riktigt gott vin till både vardag och fest.

100% Verduno Pelaverga

Passar till: Italienska charkuterier och/eller en härlig svamprisotto.

Drick nu och 4-5 år framåt.

75cl

BARBERA D ALBA


Vinet: 2010 var en mycket bra, härlig och frisk årgång. Vi är glada att kunna erbjuda ett helt drickfärdigt och läckert vin.
Doften är ren härlig och bärig med körsbär, jordgubb, plommon och tranbär. Fräscha animaliska inslag. Smaken är torr medelfyllig med uppiggande syra. Smak av moreller, björnbär, hallon och blåbär. Ett mycket väl sammansatt vin med lång bärig eftersmak.

100% Barbera

Passar till: Detta Barbera-vin är ett typiskt buffé-vin som passar förträffligt till sallader, pasta med pesto, italienska charkuterier lätta rätter och grillade ljusa kötträtter.

Ett vin att dricka nu eller 4-6 år framöver.

75cl

BARBERA D ALBA DELIA


Vinet: Ren härlig bärig doft med eleganta ektoner och inslag av choklad, mocka och mörka mogna bär. Smaken, som är torr och fyllig är stor och generös med uppiggande syra och inslag av körsbär, björnbär, hallon, blåbär, mocka och choklad. Lång harmonisk eftersmak.

100% Barbera

Passar till: Ex, Medelhavsbiffar med salvia, citron och soltorkade tomater serverade med färsk tagliatelle. Barbera har hög syra och därför behövs det att man matchar syran i vinet med syra i maten alternativt med feta tillbehör, för att mildra syran.

Vinner på någon tid i källaren innan du korkar upp. Kan sparas 6-8 år.

75cl

NEBBIOLO SIMANE


Vinet: Nebbiolo är den nobla druvan som används till Barolo. Här erbjuder Michele Reverdito ett enklare och mer lättillgängligt vin med ren uttalad doft av röda bär, viol, örter, körsbär, bigarråer, lakrits och läder. Smaken är torr, fyllig och fruktig. Härlig kryddighet med peppartoner och kompakt välbalanserad struktur. Läckra tanniner som rundas av med mjuka fattoner.

100% Nebbiolo

Passar till: Pasta al dente med olivolja och hyvlad tryffel. Pasta med pestofylld kycklinglårfilé inlindad i parmaskinka.

Ung men god nu och 6-8 år framöver.

75cl

BAROLO CASTAGNI


Vinet: Fin ren bärig doft av tjära viol blåbär och hallon. Toner av mandel och varsamt rostade fat. Ett väl sammansatt Barolo där smaker av plommon, viol, crèma, choklad, tryffel, vaniljkola, tobak, lakrits i kombination med elegant mineralitet och behagliga fattoner. Barolo är långlivade viner som alltid vinner på lagring.

100% Nebbiolo

Passar till: Passar utmärkt till smörsvängd pasta med tryffelolja, svartpeppar och parmesan. Eller kanske en svamprisotto på egen hand eller med parmainlindad kyckling filé.

Spara 10-12 år. Om du inte vill vänta, var noggrann med rejäl luftning.

75cl

BAROLO BRICCO COGNI


Vinet: Barolo är ett vin som kräver sin man. Intensiva smaker, hög syra och tydliga tanniner. Mat är ett måste, med tryffel blir kombinationen magiskt. Dett är ett läckert kraft paket, som sig bör, när det handlar om Barolo. Röda och mörka bär, rosor, viol, och tryffel, frisk syra och fina dock närvarande tanniner. Underbar balans och elegans.

100% Nebbiolo

Passar till: Italiensk buffé, svamprisotto, smörsvängd pasta med tryffelolja, svartpeppar och parmesan. Ljus och mörkt kött eller vilt gärna med mycket smak och krydda (inte för mycket hetta). Feta krämiga tillbehör mildrar tanninernas framfart.

Ännu ungt. Bör lagras. Kan sparas 12-15år.

75cl