Il Palagio di Panzano

Il Palagio di Panzano

Vingården Il Palagio ligger i hjärtat av Toscana, i den del av Chianti som benämns Chianti Classico.

Närmare bestämt i den berömda dalen Conca D’oro eller den ”Gyllene dalen”. Denna dal är vida känd för sitt fantastiska landskap, sina underbara viner och smakfulla olivoljor.

Detta är en unik region med egenskaper som sällan sammanfaller på ett och samma ställe och som är omöjligt att återskapa. Många soltimmar och perfekt klimat mest hela året runt. En jordmån som med rätt omsorg ger välmående vinrankor och olivträd, som belönar den enträgne med fantastiska druvor och oliver av mycket hög kvalité.

Dario Piccini köpte egendomen Il Palagio 1970 och drev sin verksamhet med noggrannhet och vishet. Som man kan läsa i ”Atlas of Chianti Classico” från 1972 var de små kvantiteterna från de 7 hektaren uppskattade och eftersökta av samlare.

Egendomen ägs fortfarande av familjen Piccini. Monia Piccini Darios barnbarn, äger och driver, tillsammans med sin man, Franco Guarducci, sedan 2006 de 13 Ha med miljökänsla och övertygelse och vägrar att ge avkall på den härliga personliga touchen som ger ett modernt friskt Chianti Classico med försiktiga och väl integrerade ektoner.

De har nyligen förnyat de äldsta vinrankorna. Allt för att långsiktigt bevara kvalitén. Nyplanteringen består i huvudsak av Sangiovese men även Merlot.

Franco arbetar hårt tillsammans med önologen Marco Chellini i vinkällaren. Marcos kunnighet och professionalism har hjälpt Il Palagio att år efter år ständigt förädla och förbättra gårdens härliga Chianti Classico vinerna.