Gil Berzal

Gil Berzal

Gil Berzal

 

I Rioja Alavesa, ligger vingården Gil Berzal med sina 18 hektar egna vingårdar spridda över två platser i Rioja Alavesa, Baños de Ebro och Laguardia, Bodega Gil Berzal är också en av de allra minsta producenterna i området.

 

Platsen strax belägen söder om Sierra de Cantabria mitt mellan kullar och berg, med en höjd på mellan 600-700 m, plus små fält i form av terrasser där de skapar sina unik orografi med en högre och större variationer än  motsvarande dessa breddegrader.

 

Här odlar man och gör vin på de inhemska sorterna för att bevara identitet och de typiska egenskaperna.

 

Marken här är Stenig med inslag av kalkstenar, sandstenar uppblandat med lerjord.

Detta ger våra viner unikitet med fina tanniner och en markerad och intensiv fruktighet i smaken.

 

Storytelling

 

Bohemisk vinodling: Att fly ifrån det konventionella och att återvända till ens ursprung utan ingripande för att skapa ett vin som är villigt att förmedla oss dess ursprung.

 

Konceptet: Att ge uttryck för vad dessa viner verkligen representerar:

Viner som extraherar vingårdens mest personliga karaktär och dess mänskliga dimension ... Respektfullhet mot naturen, baserat på tradition och sedvanor som markobservation, att arbeta till fots i och på vingården samt respektera naturens egen tids axel som styrs av klimatet och växterna.

 

Premium-sortimentet består av två viner Glorya och Alma Pura.

Dessa är en hyllning till Manons mor (Glorya) med filosofin som genomsyrar hela sortimentet.

Att just påminna oss om naturens egna själ.

 

Sortimentet Recoveco hänvisar oss till en liten bit mark, det dolda och nästan magiska hörnet, där unika saker händer som manifesteras i vinerna och påminner oss om hur livet växer fram genom bilder fulla av nyanser och detaljer.