Domaine des Malandes


Verksamheten startade 1986 då Lyne Marchive ärvde vingårdarna av sin far. Nyckeln till framgång och till deras härliga viner bottnar i hårt och seriöst arbete i vingården.
Domaine de Malandes drivkraft när det kommer till vinframställning, är att skapa förutsättning för den unika jordmån, som många av Chablis vingårdar är så lyckligt lottade att vila på, att få en framträdande roll i vinets karaktär.
Vinregionen Chablis vilar på den så kallade Kimmeridge-kalkstenen. Ett poröst tjockt jordlager som är uppblandat med lera. Den porösa kalkstenen gör det möjligt för rötterna att söka sig djupt ner för att hämta vatten och näring. Denna jord typ bidrar med mineralitet och livlighet i vinet.
Lågt skördeuttag i kombination med fina lägen skapar de bästa förutsättningar för koncentrerade viner med intensitet i såväl doft som smak. Detta skapar också god lagringspotential.
Chablis vinerna är som unga, friska med doft av grapefrukt och gröna äpplen. Med tiden rundas karaktären av och drar åt honung och bivax och mineraliteten blir mer framträdande.


www.domainedesmalandes.com

CHABLIS 1CRU VAU DE VEY


Vinet: Doft och smak bjuder på exotisk frisk fräsch frukt. Gula plommon, gröna äpplen och vita blommor. En liten del av detta välbalanserade chablis lagras på gamla fat vilket bidrar till vinets runda mjuka och krämiga komplexitet. Lång behaglig avslutning med, den för Vau de Vey typiska lätta känslan av fethet.

100% Chardonnay

Passar till: Gärna lax med krämig smörsås. Carpaccio på pilgrimsmussla med avokado och mangosallad, salta skaldjur med krämig sås på Crème Fraiche (för syrans skull).

Kan sparas 10-12 år.

75cl

(Vinsummum France)

CHABLIS 1ER CRU MONT DE MILIEU


Vinet: Mont de Milieu är Lyne Marchives nyaste tillskott på 1er cru kartan. En liten vingård 0,2 Ha som ger underbar chablis. Fantastisk frukt med krämig sirlig elegans. Exotiska toner med aprikos, ananas och kokos.
Frisk och fräsch syra, balans, komplexitet och harmoni. Ett magiskt vin.

100% Chardonnay

Passar till: Fisk och skaldjur förstås. Gärna en god fisksoppa med saffran.

Kan sparas 8-10 år

75cl

(Vinsummum France)