Chateau Tour Salvet ligger i Cussac i Haut Medoc mellan Margaux och St Julien .

Chateau Tour Salvet som vinet heter bär inte samma namn som själva egendomen. Egendomen som producerar vinet heter Chateau de Retout och gör två stilar av vin.

Chateau Retout Haut Medoc är ett gammaldags och hårt bordeauxvin som tar åratal på sig för att utvecklas. Chateau Tour Salvet är ett vin mer ”ready-to- drink” frukt-drivet men ändå med en mer klassisk och elegant stil.

Slottet ägs av Madam Helene Soale som driver en hårt arbetande och framgångsrik egendom som är ren och snygg även om den inte är hypermoder.

De välvårdade och omsorgsfullt skötta vingårdarna är planterade med 75 % Cabernet Sauvignon , 23 % Merlot och 2 % Cabernet Franc.

Vinerna jäser i temperaturkontrollerade, epoxi - fodrade cementtankar och 40% av vinet åldras 12 månader på tank medan 60% åldras på ekfat, varav 25% nya.

Resultatet av detta hårda arbete är ett vin som uppfyller alla förväntningar och som dragit fördel av allt som den lokala ”terroiren” har att erbjuda.

Chateau Tour Salvet


Vinet: Ett klassiskt vin från Medochalvön i Bordeaux med en prestigefull placering mellan appelationerna St Julien och Margeaux. Vinet bjuder på örtiga toner med inslag av ceder, svart vinbär och lakrits. Ett medelfylligt vin med mogen generös frukt, frisk syra och kännbara men behagliga tanniner.

57% Cabernet Sauvignon, 28% Merlot, 15% Cabernet Franc.

Passar till: Ett Bordeauxvin har ofta kännbara tanniner. Med lite fett i maten och en gnutta syra trollar man bort denna känsla. Känns det ändå strävt, salta lite så blir det bra. Använd gärna smakrika råvaror utan sötma och beska. En klassiker - Entrecôte med ”Bea” och pommes frittes.

Drick nu och 5-7 år framöver.

75cl