Château Baulos-Charmes ligger i Pessac-Leognan i Graves och fick sitt namn 1792 efter Monsieur Baulos, som på den tiden var vinhandlare i Bordeaux.

Vingårdarna som redan existerade 1762 har flyttats mellan händer inom familjen Baulos fram till 1827 då familjen Lafitte under 20 år fram till 1948 drev verksamheten.

Från 1950 fram till 1983 somnade verksamheten in totalt och det är först år 2000 som vingårdarna väckts till liv och man återigen buteljerade vin.

Nu ägs och drivs den 8 Ha stora egendomen av den unga vinmakare, Sean Matthys-Meynard som passionerat och inspirerat, producerar fruktiga och eleganta viner.

Blanc


Vinet: Ett ljus halmfärgat vin med härligt sammansatt doft av persika, fänkolstoner och vanilj. Smaken välbalanserad, tät och med den typiska Sauvignon Blanckaraktären av svartvinbärsblad, fläder och örter. Lång frisk och munvattnande avslutning.

67% Sauvignon Blanc, 33% Semillon.

Passar till: Förutom den klassiska matchen med ostron så fungerar vinet galant med fisk, räkor, grillad fågel, och lätta kötträtter.

Aningen ungt men ändå gott så drick nu och 3-5 år framöver.

75cl

Baulos Charmes Rouge


Vinet: Såsom i bra viner från Pessac-Leognan i allmänhet finner man i detta härliga vin fin, frisk, fräsch och elegant frukt med mogna mörka bär. Kryddigt med toner av muskot och choklad. Behaglig rondör, sammetslena tanniner och lång avslutning.

64% Merlot, 35% Cabernet Sauvignon, 1% Cabernet Franc.

Passar till: Ett riktigt klassiskt Pessac Leognan vin, som passar perfekt till rena enkla kötträtter av lamm, nöt eller vilt. Kanske helgrillad fågel. Vin eller sky sås. Inga tunga och alltför gräddiga tillbehör.

Vinet vinner på att lagras ett eller två år för att njutas till fullo. Kan sedan sparas i många år.

75cl