En vinterdag i vingården

Med samma filosofi som i Bodegas Fernandez de Pierola, ville Carlos utöka sin erfarenhet i en annan av de mest kända vinregioner i Spanien, Ribera del Duero. Utmaningen bestod i att utveckla den lokala druvsorten, "El Tempranillo", eller Tinto Fino, som druvan heter här, i ett område med egenskaper som skiljer sig från i Rioja.

Carlos eftersträvar att göra ett typiskt Ribera del Duero vin med kraft och koncentration men med elegansen av ett Rioja.

I den lilla byn Valcavado hittade Carlos de bästa vingårdarna för sin nya utmaning, samt möjligheten att bygga en ny vinanläggning.

TRASLASCUESTAS ROBLE


Vinet: Detta härliga vin kommer från 20 åriga stockar. Skörden handplockas och druvorna selekteras på sorteringsbord.

Ungdomligt vin med härlig mörk frukt såsom björnbär och blåbär. Kryddiga svartpeppar toner med frisk balsamico som ger en kraftfull pigg känsla i munnen. Rund och välbalanserad avslutning som dröjer kvar länge i munnen.

100% Tinto Fino

Passar till: Gärna en grillade entrecôte med helrostade små potatisar och rödvinssmör. Passar till de flesta kött eller fågelrätter där smakrikedom står i fokus.

Drick nu och 3-4 år framåt.

75cl

Valcavado de Traslascuestas


Vinet: 2010 är en extraordinär årgång med balanserad mognad, bra alkohol fin färg och mjuka tanniner. Jordmånen är sammansatt av lime stone, lera och kalkhaltig jord vilket ger viner med stor komplexitet.
Detta tillsammans med över 60 åriga vinstockar och lågt skördeuttag borgar för hög kvalitet. Vinet lagras 26 månader på nya franska ekfat om 500 liter.

Ett harmoniskt och elegant vin med doft och smak av björnbär, plommon och fikon. Kryddiga inslag. Behagliga rostade fat toner med kaffe, läder och kakao. Lena tanniner som balanseras väl med fruktighet och kryddighet. Lång len eftersmak.

100% Tinto fino

Passar till: Kraftiga kötträtter av vilt, nöt eller fågel, gärna med en kraftig skysås med en aning sötma. I vinets ungdom gärna med feta tillbehör för att balansera strävheten.

Vinet är ungt nu men med god luftning mycket njutbart. Kan sparas 5-7 år.

75cl