Pujanzas vingårdar

Odlingarna omfattar 55 hektar vingårdar som alla finns inom en radie på 15 km från vingården och de ligger i privilegierade områden i Rioja Alavesa: Laguardia, Labastida, Elvillar och Torremontalvo. Dessa marker karakteriseras av sin kalkrika jord, idealisk för odling av vinstockarna.            

Närheten till vingårdarna möjliggör också att vi noggrant kan kontrollera och följa utvecklingen under året genom att använda precisionsvinodlingspraxis som består i att arbeta med varje vingård på olika sätt beroende på vingårdens behov i det exakta ögonblicket.

Dessa olika egenskaper gör att vi kan skapa unika viner, men alla i samma filosofi som Bodegas Luis Alegre: Att skapa högklassiga viner men det innebär också att mängden är begränsad eftersom urvalsprocessen alltid sker med inriktning på kvalité och med ett speciellt fokus på våra ekfat.

Här är vi involverade i processen från den absoluta början och tillverkningen av ekfatet.

Vi reser till skogarna i Franska skogarna i Bertranges (Nevers) och Vogeserna. Där väljer vi ut de exemplar som på grund av deras egenskaper passar våra krav (ursprungsskog där minsta ålder är180 år för där finns en perfekt aromatisk generation och det finns ingen förändring av träet som orsakas av svampar, knutar osv).

Våra vinfält

Finca la Reñana, Parcela Nº 5 och Portiles är de mest anmärkningsvärda. Alla med en kalkbaserad bas som säkerställer finheten och livslängden hos vinerna. Denna typ av jord blandas i vissa fall med järn (portilier), fin sand (La Reñana) eller salt (Parcela Nº 5) på grund av sin plats i Lagunas de Languardia och dess laguner som är märkligt nog är salta trots att avståndet till havet är ca150 km.

FINCA LA REÑANA

Planterades år: 1945

Höjd: 595 meter över havet

Plats: Mellan Laguardia och Elvillar

Jordmån: Kalksten med sandinsättning

PH: medelhög ph

Vin: Eleganta långlivade viner:

Blanco Finca La Reñana

Finca La Reñana selección Especial

 

PORTILES

Planterades år: 1920

Höjd: 495 meter över havet

Plats: Laguardia

Jordmån: Kalksten med järnpåverkan

PH: medelhög ph

Vin: Frukt fram och välstrukturerade viner:

Pontac

Pontac de Portiles

 

PARCELA Nº 5

Planterades år: 1946

Höjd: 490 meter över havet

Plats: Beläget i en skyddad nationalpark omgiven av 4 saltsjöar

Jordmån: Blandade kalkstenar med hög saltlösning

PH: medelhög ph

Vin: Singulärt vin på grund av de salta sjöarna:

 

Parcela Nº5