Pujanzas vingårdar

Bodegas Pujanza är en liten familjeegendom som startade 1998.

Carlos San Pedro är ägare till Bodegan och håller som fjärde generationen vinmakare traditionen levande. Han har sedan barnsben drömt om att få förverkliga sin dröm, att fokusera på små skördeuttag och kvalitet där druvorna plockas från mycket specifika vingårdar, alla med olika mikroklimat anpassade för just den druvan som växer där.

Vingårdarna ligger precis vid foten av Sierra Cantabria i regionen Rioja i Spanien. Bodegan ligger i Laguardia i Rioja Alavesa som är en av de vackraste byarna i Spanien med ett intressant kulturellt och historiskt arv. Pujanza tillhör den moderna Riojaskolan där frukt och koncentration får gå i täten och där de amerikanska faten bytts ut mot franska.

 

PUJANZA


Vinet: Modernt och elegant med härliga fruktiga och kryddiga aromer. Vinet har fin fyllighet med behaglig syra och sammetslena tanniner. Kraftfulla smaker som väl harmonierar med de fina rostade ekfatstonerna. Snygg avslutning med lång välbalanserad eftersmak.

100% Tempranillo

Passar till: Passar till det mesta såväl till vardags som till fest. Ett smakrikt vin som kräver smakrika rätter.

Njut nu och 4-5 år framöver.
75cl

(Vinsummum France, HoReCa)

PUJANZA NORTE


Vinet: Pujanza Norte är i Spansk vinmedia ansett som ett av de allra bästa Riojavinerna. Ett exklusivt vin med stor komplexitet och koncentration. Frisk aromatisk utvecklad doft av mogen frukt med blommighet och mineralitet. Allt insvept i fina subtila kryddiga ekfatstoner.
Ett fylligt, livligt och välbalanserat vin där frukt, alkohol, syra och tanniner är i perfekt harmoni. Pujanza Norte bjuder på lång härlig eftersmak och en önskan att flaskan aldrig tar slut.

100% Tempranillo

Passar till: Att matcha mat till Rioja är betraktat som ganska lätt. Rioja passar till det mesta. Detta vin är dock så koncentrerat att det kräver kraftfulla smakrika kötträtter, kanske med en mustig kryddig ratatouille eller grillade grönsaker.

Vinet vinner på lagring så vänta gärna ett år eller två innan ni korkar upp. Njut sedan i 5-6 år framöver.
75cl

(Vinsummum France, HoReCa)